Bilsyn Vodskov en del af Aalborg Alliancen
  • kontroller bremsevæske

Kontroller køretøjets bremser

Undgå omsyn, sørg for bremsevæske

Bremserne er nok noget nær det vigtigste udstyr på en bil.

Bremsevæsken er en hydraulisk væske, som aktiverer alle bilens bremser. Er der ikke nok bremsevæske på systemet, vil væsken ikke kunne opretholde det nødvendige tryk til bremserne.

Beholderen til køretøjets bremsevæske er som regel mærket på låget med det ikon som du ser på topbilledet her på siden, eller med den engelske tekst "BRAKE FLUID"

Beholderen har for det meste teksten "min." og "max." skrevet på siden. Det er imellem disse 2 tekster at bremsevæske standen skal være. Har beholderen ikke denne tekst på siden, vil køretøjet vise en advarselslampe på instrumentbrættet, når væskestanden er for lille.

Bremsevæske kan absorbere vand og snavs med tiden, og det er derfor en god ide at få den helt udskiftet ca. hvert andet år.

bilsyn kontrol af bremser

Fejl på bremser er alvorligt

Du har sikkert set denne lampe lyse mange gange, det gør den nemlig hver gang du trækker håndbremsen. Men lyser den også når du har sluppet håndbremsen, kan der være noget galt med køretøjets bremser. Det kan eventuelt være mangel på bremsevæske som beskrevet ovenover, eller mangel på bremsebelægning.

Kik i bilens instruktionsmanual for at finde mere information om netop dit køretøj.

Under syn testet bremserne i et bremseprøvefelt, hvor vi også kikker på variationer af bremseeffekt på hvert hjul.

Har du lige fået skiftet bremser, er de lige blevet smurt eller renset, så anbefaler vi at du kører dem til i nogle dage inden du tager til syn.