Bilsyn Vodskov en del af Aalborg Alliancen
  • syn af forrude med stenslag eller revner

Sådan synes biler med stenslag og revner

Har du været uheldig og fået et stenslag eller en revne i din forrude, og er revnen gået igennem begge lag glas, skal ruden repareres af en professionel.

Har du en revne eller stenslag i ruden som kun påvirker det yderste lag glas, kan bilen synes ved en vurdering af synsmanden.

Her kan du se en generel guideline:

Bilens forrude er opdelt i 3 områder, som hver især har begrænsninger.

Det primære synsfelt (orange) er et felt på 300 x 300 mm placeret lige over midten af rattet, hvor midten af feltet er placeret 70 cm over førersædets midte.

 

Stenslag

Stenslag i det primære synsfelt (orange) bør ikke være over 3 mm i diameter, i det sekundære synsfelt (gul) bør stenslaget max. være 10 mm i diameter og i hele passager synsfeltet (grøn) bør stenslaget være hele 30 mm i diameter.

Har du mere end 1 stenslag, vil hver enkelt blive vurderet separat i forhold til det gældende område.

 

Revner

Revner i det primære synsfelt lige over styretøjet (orange) bør ikke være over 3 mm, i det sekundære synsfelt (gul) bør revnen max. være 50 mm og i hele passager synsfeltet (grøn) bør revner ikke overskride 150 mm.

 

Glassets gennemsigtighed

Ridser eller mattering af glasset, som vil have indflydelse på udsigten i det primære synsfelt (orange) vil som regel medføre en afvisning ved syn.

 

Så længe revner eller stenslag ikke bryder begge lag glas og befinder sig udenfor de overnævnte områder, vil de ingen betydning have for syn af bilen.

Læs mere om syn af bil, syn af motorcykel, syn af campingvogn eller syn af trailer

kan bilen synes med stenslag